Nabídka šperků za pro vás nápadně výhodnou cenu

sperkyU silnice stojí starší model docela slušného auta, uvnitř sedí několik lidí, jeden zoufale mává na okolo jedoucí řidiče. Zpomalíte a uslyšíte (často špatnou češtinou) něco jako „Nemáme na benzín, nechcete za symbolickou cenu 800 korun zlaté prstýnky mé manželky?“ Pokud jsou to dobří herci, brečí jim k tomu v autě dítě, nebo se tam alespoň hodně nahlas rozčiluje manželka. No kdo by neodolal, pomoci chudákům spoluobčanům v nouzi?

Ať již jste tak soucitní, nebo se jen necháte zlákat vidinou snadného zisku (manželka bude nadšená, kdyby se jí ty prstýnky náhodou nelíbily, vždycky je přece mohu za pěkných pár tisíc prodat někde v klenotnictví), vždy proděláte. Samozřejmě že jde o podvodníky a domnělé rodinné šperky představují bezcené „kočičí“ zlato.

Jak nenaletět?

Je to smutné, ale samotný člověk by podezřele vypadající skupince dle mého názoru nikdy zastavit neměl, samotná žena pak už vůbec ne. Pokud už zastavit chcete, vždy si předem zamkněte všechny dveře a okénko stáhněte jen mírně, aby k vám nikdo zvenku nemohl protáhnout ruku. Pro případ možného násilí či agresivity vámi odhaleného a odmítnutého podvodníka mějte nohu připravenou na plynu.

Vy odvážnější a se smyslem pro humor můžete zastavit a po vyslechnutí si historky poradit dotyčným hercům, že jim velmi rádi pomůžete (nyní udělejte významnou pauzu a počkejte si na rozzářená očka podvodníka) tím, že zavoláte policii, která jim jistě ráda zajistí odtah a případný další servis. Nechcete-li mít poškrábaný lak či rozbité okénko, je vhodné současně s posledními vyřčenými slovy pořádně dupnout na plyn ;-).

Setkali jste se již s něčím podobným?

Přivítáme vaše reakce v komentářích pod článkem, můžete tak pomoci ostatním!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..