Záloha na zboží za atraktivní cenu

windsurfKolega David si při čtení test4U.cz vzpomněl na případ, kdy sám naletěl podvodníkovi nazývajícím se Spyder, který ve sportovním kolektivu osobně nabízel příslušenství k windsurfingu. Vše sliboval dovézt ze zahraničí za téměř poloviční cenu, než byla v té době obvyklá v českých obchodech. Dobrou záminkou pro utajení celého obchodu bylo, že Spyder nechce aby se na něj sesypali naštvaní čeští obchodníci za podrážení jejich vysokých cen. David proto vybral vše co mu ještě kreditní karta dovolila, odevzdal Spyderovi zálohu 7.000 korun na plachtu se stěžněm i ráhnem za celkem 12.000 korun (úspora cca 6.000 Kč) a s nikým ve svém okolí se o příhodu nepodělil.

Když se po pár týdnech začal David shánět po Spyderovi a slíbené plachtě, začal se najednou od svých přátel dozvídat, že také naletěli, nebo že už o Spyderových „obchodech“ podobné informace slyšeli. Když David zkusil Spyderovi zavolat, ten mu ještě kupodivu zvedl mobil (nestihl si jej asi ještě zařadit do blacklistu ;-)) a sdělil, že je několik set kilometrů daleko a nemůže to teď řešit. To bylo naposledy, co David se Spyderem mluvil.

Spyder byl tak oražený podvodník, že si dokonce troufl po čase do komunity surfařů ještě jednou zabrousit. Samozřejmě se to nemohlo obejít bez následků, protože jednomu z přítomných ukradl občanský průkaz a pořídil si na tohoto chudáka motorku za více než 200.000 korun.

Setkali jste se již s něčím podobným, nebo dokonce znáte Spydera?

Přivítáme vaše reakce a zkušenosti v komentářích pod článkem, můžete tak pomoci ostatním!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..