Nový trik katalogových podvodníků

GLOBAL INTERNET REGISTER - ikonkaAby to čeští podnikatelé neměli jednoduché při odhalování podvodů, jsou firmy nabízející předražené zápisy do internetových katalogů stále sofistikovanější. Poslední trik se kterým jsme se setkali 3. 9. bylo rozesílání přihlášek do podvodného katalogu GLOBAL INTERNET REGISTER s honosným přízviskem THE EUROPEAN WWW REGISTER z české e-mailové adresy Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina.

Jak jsme si dnes ověřili u ředitelky ZZS KV, p.o. paní Filové, e-mailová adresa fisarova@zzsvysocina.cz použitá pro rozesílání podvodných nabídek u nich neexistuje a paní dotyčného jména u ZZS KV, p.o. nepracuje. Jde tedy bohužel o jednu z neblahých vlastností e-mailové pošty, kdy může v podstatě kdokoliv podvrhnout jakoukoliv cizí adresu jako svou odesílací a tím poškodit pověst dané firmy, v horším případě jí pak dokonce znemožnit podnikání.

Katalog GLOBAL INTERNET REGISTER provozuje webové stránky www.easypages.cc, na kterých doporučujeme si rozhodně nic neobjednávat a když vám od nich přijde registrační formulář (viz obrázek), rozhodně jej nevyplňujte.  Jestli jste už náhodou formulář vyplnili a odeslali, budou po vás tito podvodníci chtít obrovské částky (v porovnání s užitkem, který je pro české podnikatele v případě katalogu GLOBAL INTERNET REGISTER naprosto nulový), byť se o žádném placení nikde příliš viditelně nemluví. Konkrétně u přihlášky do katalogu GLOBAL INTERNET REGISTER je až dole v textu uvedená cena 970 €, tedy naprosto šílených 25 tisíc korun!

katalog GLOBAL INTERNET REGISTER - přihláška

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..