Klamavá služba firem provozujících „FAIR Guide“ a „EXPO Guide“

logo BVV - Veletrhy BrnoDíky vlastním zjištěním i na základě upozornění svých klientů registruje společnost Veletrhy Brno, a.s. množící se případy nabídek na zveřejnění firemních údajů v katalozích „FAIR Guide“ a „EXPO Guide“. Katalogy jsou prezentovány jako „největší internetový seznam veletrhů a vystavovatelů“ a „mocné médium pro získání nových zákazníků, nalezení nových obchodních partnerů nebo průzkum veletrhů“.

Koncept těchto pochybných nabídek je vždy stejný. Na základě kontaktů získaných zřejmě z volně dostupné elektronické verze katalogu vystavovatelů veletržních akcí jsou také klientům Veletrhy Brno, a.s. rozesílány anglicky psané formuláře, které se na první pohled tváří jako bezplatná aktualizace údajů v internetovém katalogu. Není tomu tak. Po jejich vyplnění a odeslání přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1.000 EUR za rok. Teprve poté napálený klient zjistí, že ve skutečnosti podepsal objednávku placených služeb, a to dokonce na tři roky bez možnosti výpovědi.

Společnost Veletrhy Brno, a.s. proto doporučuje svým klientům, aby si pečlivě pročetli podobné „nabídky“ dříve, než se rozhodnou je vyplnit a odeslat. Pokud tak přesto učiníte a nechce za „nevyžádané služby“ platit, pak vám doporučujeme, abyste zaslali provozovateli katalogu, který je uveden drobným písmem až na konci objednávky oznámení, že odstupujete od smlouvy z důvodu podvodného jednání. Na jakékoli další výzvy o zaplacení pak již nijak nereagujte, eventuelně pohrozte trestním oznámením.

6 komentářů u „Klamavá služba firem provozujících „FAIR Guide“ a „EXPO Guide““

  1. Dobrý den,
    zřejme patříme k těm napáleným klientům, o kterých se zmiňuje článek shora. Můžete mi, prosím, někdo ze stejně postižených napsat adresu, na kterou oznámení o odstoupení od smlouvy napsat? Opravdu je to ta „mexická“???
    Děkuji za radu!
    Ing.Březinová

    1. Dobrý den,
      my máme na dopisech, které nám poslali tuto adresu
      EXPO GUIDE
      Apartado Postal N° 39-064
      C.P.15621 México D.F. – México

    2. Dobrý den,
      já jsem Vám napsala adresu té firmy EXPO…
      Pokud Vás oslovila Sarah Lucas,přes Email – to je vymáhací firma, tak ta má jinou adresu
      International Credit Assessment Agency

      ICAA Ltd.

      Tsacon Court

      187A Leontiou Str. 4th Floor

      3020 Limassol, Cyprus

      P.O. Box 53397
      3302 Limassol, Cyprus

  2. Nemáte někdo zkušenosti, jak postupovat proti výhružkám firmy EXPO GUIDE? Předem děkuji za ino!

  3. Dobrý den,
    chtěla bych vás požádat, zdali máte někdo zkušenost se společností Expo Guide již v té fázi, že celou kauzu předala agentuře ICAA, konkrétně paní Suzanne Layne z Kypru, která nám nabídla, že když zaplatíme půlku částky, tak s námi uzavře dohodu o vypovězení smlouvy….první vše poslali e-mailem (upozorňuju, že vše bylo napsáno výbornou češtinou bez hrubek) , nyní již začali i volat…nevím, kam to až může zajít…jediné, co jsme udělali je to, že jakmile nám došla první faktura, tak jsme Expu poslali dopis ohledně klamavé reklamy a že jsme jejich služby neobjednali…od té doby nám chodí faktury na stále vyšší a vyšší částky, upomínky atd….nyní jsme ale v bodě, kdy nám začali i volat, tak bych se chtěla zeptat, kam až to ještě zajde, či jestli nemáte někdo kontakt na právníka, který se těmito podvody zajímá? Byla jsem u klasického právníka, a ten nám poradil zaplatit….všude na internetu radí neplatit, tak jsme nic nezaplatili. Mohl by se prosím případně někdo se mnou podělit se svými zkušenostmi? Klidně mne prosím kontaktujte i na e-mail kocinelka@seznam.cz . Moc děkuji, Zimolková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..