Vloupání do domu přes poštovní schránku na domovních dveřích

poštovní schránkaNěkteří majitelé nemovitostí se kdykoliv mohou dočkat vykradení svého domu či ukradení automobilu jen díky nevhodné poštovní schránce vsazené přímo do domovních dveří. Přes podobnou schránku padají noviny a dopisy přímo na podlahu, což má základní výhodu, že se taková schránka nikdy nezaplní. Máte-li tedy takto umístěnou poštovní schránku, přečtěte si náš článek a učiňte co nejdříve protiopatření, abyste se jednoho rána neprobudili chudší o pár milionů!

Celý trik zlodějů spočívá v použití dlouhé tyče, která svým průměrem vejde do otvoru ve vaší poštovní schránce. Na konci tyče mají zloději hák, silný magnet, či dokonce dálkově ovládanou mechanickou čelist (běžně k dostání na sběr ovoce). Přes poštovní schránku se zloději tyčí v noci kdy spíte dostane do domu, kde si z věšáku na stěně jednoduše podá klíče od domu i auta, oblečení, kabelku a pod.

Pak už pro zloděje není problém se za pomoci vašich klíčů bez hluku a bez potřeby překonávat překážky dostat do vašeho domu, do garáže, nebo ukrást auto stojící před domem. Nepřekonají-li zloději vaše zámky násilím, můžetem mít dokonce i problém s pojišťovnou, která se v takovém případě může bránit vám vyplatit pojistku. Schválně si přečtěte podmínky vaší pojistné smlouvy!

Jak tomu předejít?
Poštovní schránku mít se zadní stěnou, ne aby bylo schránkou vidět do chodby domu. Nenechávejte klíče, kabelky či oblečení hned u dveří.

Máte na dvěřích podobnou poštovní schránku?
Napište nám do komentáře pod článkem, jestli jsme vás přesvědčili změnit své zvyky, či zda jste se rozhodli svou poštovní schránku přebudovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..