Jihočeští kriminalisté zadrželi dva muže podezřelé z padělání peněz

Jihočeští kriminalisté zadrželi muže podezřelé z padělání peněz. Policejní mluvčí Anna Drdová řekla ve čtvrtek 20. srpna, že dvojici mladých mužů hrozí vězení. Necelý týden stačil jihočeským kriminalistům, specialistům na hospodářskou kriminalitu, k objasnění závažného trestného činu padělání a poměňování peněz a trestného činu podvodu. Ve středu zahájili kriminalisté trestní stíhání dvojice mladých mužů, kteří jsou z těchto činů podezřelí.

Mladící čelí obvinění, že v průběhu minulého týdne vyrobili prostřednictvím počítače a multifunkčního zařízení nejméně sedm kusů padělků bankovek nominální hodnoty dva tisíce korun shodného sériového čísla A23 713963. Tyto padělky udali do oběhu na Strakonicku v sedmi z devíti navštívených provozoven.

„Kriminalisté, kteří stíhají podezřelé muže na svobodě, žádají každého, kdo by dvoutisícovou bankovku sériového čísla A23 713963 přijal nebo s ní přišel do styku, aby to neprodleně oznámil na kterékoliv policejní služebně nebo jihočeským kriminalistům na telefonní číslo 974 224 480,“ řekla Drdová.

Zdroj: MEDIAFAX

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..