Podvodnice připravila seniorku z Třeboňska o 120 tisíc korun

seniorka za oknem - old sad woman - photo by buzzt79, www.sxc.huSeniorku z Třeboně připravila o její úspory podvodnice, které starší žena důvěřovala a vpustila ji do svého domku. Jak agentuře Mediafax v sobotu řekla policejní mluvčí Jana Kameníková, pachatelka ženě ukradla 120 tisíc korun. Neznámá žena použila pro páchání trestné činnosti osvědčený scénář, kdy se pod záminkou vrácení přeplatku z domovní daně dostala do rodinného domku sedmaosmdesátileté seniorky.

Pachatelka namluvila ženě, že jí jde vrátit přeplatek, ale potřebuje rozměnit. Stará žena jí tak nechtěně ukázala, kde má úspory. „Zlodějka využila po chvíli nepozornosti majitelky domu a naspořené peníze jí odcizila. Třeboňští policisté, kteří se případem krádeže usilovně zabývají, v souvislosti s uvedeným případem pátrají po mladé asi třicetileté ženě, vysoké, štíhlé postavy. Blondýna hovořila česky a bez přízvuku,“ uvedla mluvčí Kameníková.

Policisté znovu připomínají všem občanům, zejména pak seniorům, kteří patří do okruhu nejvíce ohrožených osob, aby byli skutečně opatrní. Aby nepřechovávali doma větší množství peněz v hotovosti, šperky ani jiné cennosti a nikoho cizího nepouštěli do bytu.

Zdroj: MEDIAFAX

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..