Cizinec žádal ve Zlíně o rozměnění drobných, přitom ukradl tisíce

Další okradení za bílého dne na ulici řeší zlínští policisté. Tentokrát byla záminkou k ukradení tisícikorun z peněženky žádost dvaadvacetiletého cizince o rozměnění dvacetikoruny, sdělila v pátek 21. srpna zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

„Muž se obrátil s prosbou o rozměnění mince na dvaatřicetiletou ženu. Nejdřív chtěl za dvacetikorunu dvě desetikoruny. Když mu je žena dávala, změnil svoji žádost na pětikoruny. Ty ale žena neměla. Muž už odcházel, pak se ale ještě vrátil a požádal alespoň o desetikorunové mince. Žena znovu vytáhla peněženku a drobné mu podávala. Muž jí najednou začal mávat letáčkem kolem peněženky a vřele jí děkoval, že mu zachránila život a moc mu pomohla. Až o něco později přišla žena na to, že jí z peněženky zmizely dva tisíce korun,“ popsala trik pouličních zlodějů Bartíková.

Díky poměrně přesnému popisu se ale policistům podařilo pachatele ještě týž den zadržet. Zjistili, že dvaadvacetiletý cizinec už byl za podobný trestný čin odsouzen a potrestán vyhoštěním z České republiky. „Kromě krádeže je proto podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté ze zlínského obvodního oddělení na případu i nadále pracují,“ dodala Bartíková.

V tomto týdnu je to druhý případ, kdy muž ve Zlíně na ulici oslovil ženu s nevinnou prosbou a pak ji okradl. V neděli osmnáctiletý mladík požádal asi padesátiletou ženu na zastávce MHD o pár drobných na pivo, a když mu je dávala, strhnul jí z krku zlatý řetízek a utekl. Také jeho se podařilo díky duchapřítomnosti svědka po chvíli zadržet. Muži hrozí za loupež několikaleté vězení.

Zdroj: MEDIAFAX

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..