podvodné webové stránky – práce doma

www-panacekSpousta z nás dnes hledá možnost si přivydělat domácí prací, ať již se jedná o normálně pracující lidi s potřebou přivýdělku, matky na mateřské, či dokonce o zdravotně postižené. Na tyto často zoufalé lidi v tíživé finanční situaci a s menší schopností odolat zdánlivě lákavým nabídkám cílí podvodné webové stránky, nabízející jednoduchou domácí práci.

Jednou z možností, jak nalákat lidi na práci kterou by jinak rozhodně nechtěli dělat je právě nicneříkající webová stránka, lákající na domácí práci. Pro mne překvapivým zjištěním bylo, že takto v Česku postupuje mimo jiné i společnost Herbalife, kterou jinak považuji za solidní firmu se standardním způsobem prodeje přes obchodní zástupce – MLM (Multi Level Marketing).

Byznys Herbalife se v posledních letech přesunuje na web (pochopitelně, je to levné a jednoduché) a bohužel i do anonymity, zřejmě po předchozích mnohaletých aférách, vedoucích minimálně v Česku k absolutnímu snížení důvěry v tuto celosvětově zavedenou značku. Čeští obchodníci s Herbalife proto nyní nesmí inzerovat produkty této značky, jediné co mají povoleno je propagovat „wellness“, „zdravý životní styl“ a také dnes zmiňovanou „domácí práci“.

Nemám nic proti multilevelu ani poctivě, slušně a citlivě vedenému podomnímu prodeji, vždyť třeba takové firmy jako Avon, Amway či Oriflame jsou dnes úspěšné a svůj byznys se skrývat nepokoušejí, ani k tomu nemají žádný důvod.

Proč tedy Herbalife generuje pro své obchodníky unifikované stránky s jednotným designem a s obecnými řečmi o domácí práci, které se liší jen e-mailem a telefonem obchodního zástupce bez jediné zmínky o dietním programu či Herbalife? Obchodník Herbalife si jen koupí svou doménu, na kterou mu Herbalife dodá vždy stejný obsah a pak už jen čeká na příliv zájemců o domácí práci.

PŘÍKLADY STRÁNEK PRODEJCŮ PRODUKTŮ HERBALIFE:

www.internetjob.cz 2009-06

www.pracujtedoma.info 2009-06

Setkali jste se již s něčím podobným?
Přivítáme vaše reakce a zkušenosti v komentářích pod článkem, můžete tak pomoci ostatním!

Jak se bránit?

Nikdy nereagujte na inzeráty a webové stránky, kde chybí konkrétní a zcela jasný popis nabízené domácí práce. Za poctivou nabídku považujte pouze takovou, pod kterou je uvedena konkrétní firma, uvádějící svou adresu sídla (nikdy ne jen  P. O. BOX!), telefonní spojení (ideálně i pevná linka), případně také IČ a DIČ.

Setkali jste se již s něčím podobným?

Přivítáme vaše reakce a zkušenosti v komentářích pod článkem, můžete tak pomoci ostatním!

32 komentářů u „podvodné webové stránky – práce doma“

  1. Dobrý den!
    Nedávno jsem si sjednala schůzku přes inzerát s nabídkou přivídělku. Na konec jsem zjistila, že se jedná o firmu Herbalife. Prozatím jsem neabsolvovala žádná školení, ani jsem nebyla nucena nic investovat, avšak už nyní ve mě tato firma vzbuzuje notné podezření. Mezitím, co mi její konzultanti hustili do hlavy hromady bájí o tom, jak zázračně ryhle začali vydělávat, pokusila jsem se jít na to logicky. Jistý člověk tam tloukl hubou, jak si vydělává desítky tisíc měsíčně, ale jeho zevnějšek tomu moc neodpovídal. Upřímě řečeno, byl oblečen jako trhan, jako by si pro oblečení chodil do charity a tak vypadali i další jejich přítomní „členové“. Popravdě, i já, která jsem sháněla nutně přivídělek, jsouc v tíživé finanční situaci, jsem vypadala oproti nim jako osoba z višší střední třídy. Už to je samo o sobě podezřelé. Druhá věc je, že není přece normální, abych já platila někomu za to, že mi dá práci… A navíc, seriozní firma, která nabízí seriozní práci, vám nikdy nebude zatajovat jakékoliv skutečnosti. Tak tomu u firem jako je Herbalife bohužel je. Když si po telefonu domlouváte schůzku s konzultentem, nedozvíte se od něj vůbec nic. Jste nuceni ztrácet svůj drahocenný čas, a ani nevíte proč vlastně, už to samo o sobě je chyba. I váš čas je cenný, takže pokud budete někdy chtít shánět nějaké zaměstnání, nechejte si vše vysvětlit už při prvním kontaktu. Pamatujte na pohádku o Budlínkovi!!! Podáte jim prst a oni vám sežerou celou ruku, nebo se o to aspoň pokusí.

    1. Musím Vás Carlosko pochválit, vše co jste napsala je přesný postup, jak nenaletět na podvody a Vy vlastně náš web ani nepotřebujete ;-).

  2. Dobrý den,
    pracuji pro firmu Herbalife více jak 8 měsíců a opravdu nechápu a nerozumím výše uvedeným polppravdánm a nesmyslům.Jsem vděčná společnosti a systému práce z domu za 100% solidní jednání a věřím,že tyto vaše nesmysly neodradí lidi,kteříchtějí něčeho dosáhnout a poctivě pracovat jako my všichni.
    S pozdravem Jana Ansorgová
    A že to neotisknete!!Máte odvahu?

    1. Děkujeme vám za názor, přestože si stojím za tím, že nejde o nesmysly jak uvádíte. Věřím tedy že nejen já, ale i naši čtenáři bychom přivítali konkrétnější protiargumenty. Např. proč existuje více designově stejných stránek ala „zdravý životní styl“, u kterých se zájemce až po delším vyzvídání dozví, že jde o prodej produktů Herbalife?

  3. Vážení tady zase někdo pomlouvá a přitom vůbec neví. Když je to tak špatná společnost tak proč má přes 40 mil. klientů po celém světě, působí v 75 zemích světa pracují tam známé osobnosti např. Madleen Olbright – zahraniční styky, ve vědeckém týmu doktor Lou Ignaro – nobelova cena za medicínu. Takže fakta, fakta a zase jenom fakta. Stačí zadat do vyhledávače na youtoube.com slovo herbalife a uvidíte videa, co se děje ve světě. Já pracuji v této společnosti již přes dva roky. Změnil se mi neuvěřitelně životní styl a má finanční situace se zlepšila několikanásobně. Je to samozřejmě práce jako každá jiná a proto je potřeba makat a ne kecat…věřím, že rozumní lidé si udělají názor sami a zamyslí se nad tím, kdo vlastně píše tyto recenze…protože na net se dá napsat cokoli….a lidi tomu budou věřit slepě jak ovečky jen proto, že je to na internetu nebo v televizi.

    1. Asi jste si ten článek špatně přečetl, nebo jste zaslepen prací, kterou momentálně děláte.
      Síťový marketing je standardní způsob podnikání, ale to že je jakákoliv firma celosvětově úspěšná ještě nemusí znamenat, že má dobré vedení i metody tady v Česku.
      Máte-li alespoň průměrné znalosti, pak jistě víte, že na youtube může vkládat kdokoliv cokoliv, a tak to, že je tam třeba sto tisíc videí navkládaných obchodními zástupci nějaké firmy ještě vůbec nic nedokazuje o firmě samotné.
      Přeji vám mnoho úspěchů za pomocí poctivé práce, klidně i prodejem produktů Herbalife ;-).

  4. další podvodné stránky nabízející "práci doma", "práce z domu" apod. napsal:

    internetjob.cz, pcjobnow.cz

    Aby tyto podstrčené weby distributorů Herbalife dokázaly, že jsou „poctiví“, uvádějí pak až úplně dole na stránkách pod všemi výmysly, jak jsou po pár dnech práce z domova všichni milionáři, miniaturním a šedým písmem (aby si toho co nejméně lidí všimlo, stejně jako třeba u podvodných půjček) že: „Uvedené příběhy lidí jsou ilustrativní – podobné našim spolupracovníkům.“, případně že „Výše výdělků je u každého člověka individuální a závisí na jeho pracovním nasazení a aktivitě.“.

  5. Dobrý den, chtěla bych pochválit výrobky firmy Herbalife.
    Můj syn měl velkou nadváhu a při používání koktejlů zhubnul 7 kg za 3 měsíce. Já jsem s ním šla na inzerát ktery zněl…redukce nadváhy, pomůžeme vám….O názvu Herbalife nebyla ani zmínka….
    Nikdo nám ale nelhal, opravdu to funguje a tyto výrobky jsou vhodne i pro velmi zaměstnané lidi, kteří nemají čas na pravidelnou stravu. Doma si udělají koktejl a vozí ho sebou do práce. V koktejlu je denní dávka všech vitamínů a minerálů a ostatních látek, které tělo potřebuje. Člověk není unavený z bufetové stravy a není hladový, když nemá čas pravidelně jíst. Správně by měl mít každý člověk 6 malých porcí stravy denně. Kdo na to má v dnešní uspěchané době čas? Já tedy ne.
    Ještě nakonec bych chtěla napsat, že výrobky Herbalife neprodávám, ale každý kdo kritizuje by měl nejdříve vyzkoušet o čem mluví. Znám spoustu lidí, kteří slyší slovo Herbalife a obrací oči, ale vůbec nic o tom neví a ani nic nevyzkoušeli.
    Také bych chtěla dodat, že já bych tyto výrobky stale dokola jíst nechtěla, stýskalo by se mi například po kachně s knedlíkem, ale na redukci váhy a pro velmi zaměstnané lidi je to super. Také se syn odnaučil pít sladké šťávy, protože musel pít vodu, každý den 1,5 litru. Pil jemně perlivou a to mu vydrželo dodnes. Také se na radu prodejce Herbalife naučil jíst pravidelně malé porce jídla a již nepřibral. Já jsem s Herbalife spokojená, jen ta cena kdyby byla nižší.

    1. Dobrý den,
      děkujeme za konečně i nějaký kladný komentář k Herbalife.

      Článek, na který jste reagovala však nekritizoval firmu či produkty Herbalife, ale to, jak se bůhvíproč skrývají pod „nenápadnými“ weby typu „domácí práce „, „práce na doma“, apod., aniž by na kterékoliv ze stránek bylo uvedeno, že jde o web prodejce Herbalife, nabízející produkty Herbalife.

      Zavání to pak tím, že se prodejci za svou firmu, značku a produkty stydí, což považuji za velký marketingový omyl, nabízet něco, co musím skrývat a čemu sám dostatečně nevěřím.

  6. Chtela jsem se jenom rict, ze se ani nedivim tomu, ze Herbalife nejdriv inzeruje praci na doma drive nez svou znacku, protoze plno lidi jsou schopni uverit tomu co „jedna babka povidala“ drive, nez by si ty vyrobky nebo praci zkusili sami.
    Musim priznat, ze neznam celou historii Herbalife, ale tohle jsem si odvodila svym selskym rozumem.
    Kdyz ma tato firma tak negativni ohlas, tak je prece logicke, ze aby nabyla novych zamestnancu a zakazniku, musi nejdriv reklamovat sve „sluzby“, nez se vlastne clovek dozvi o co vlastne jde. Toto pak mozna primeje cloveka k zamysleni a treba se do toho pusti. Nekomu to muze prijit jako klam, jinemu zase jako dobry marketingovy tah vzhledem k vseobecne negativni a skepticke nature vetsiny Cechu.

  7. Dobrý den, jsem maminka na mateřské dovolené a protože se snažím uživit a ošatit dvě děti a sebe ze 3800,- kč na měsíc a nevycházími to, tak jsem začala zhánět práci přes internet. Narazila jsem na stránky s nabídkou práce na doma, tak jsem odeslala svou adresu abych se dozvěděla více. Přišel mi email ve kterém jsem byla vyzvána k uhrazení částky 450,- kč a že mi do pěti pracovních dní přijde balíček. Balíček obsahoval dvd nebo cd podle toho co si objednáte a na dvd se dozvíte o jakou práci se jedná. Pak se ozvete sponzorovi, který vám balíček zaslal a domluvíte se co dál .Jenže to jsou samé výdaje a ne malé. Aby jste mohli začít efektivně pracovat, tak musíte investovat opravdu hodně peněz a ženě na mateřské jen tak někdo půjčku nedá, takže jsem se rozhodla že asi skončím, protože ani kdybych žádala u rodiny o půjčku, tak stejně mi nepůjčí protože sami mají co dělat aby vyšli s tím málem co mají.

    1. Paní, dobrý den
      chápu, že to máte těžké a nejste si jistá, jestli se vám vložená investice vrátí. Ale je to prostě podnikání, nejdřív musíte něco vložit a pak něco dostanete.
      Jedno přísloví praví: To, v jaké jsem dnes situaci je výsledkem mého rozhodnutí v minulosti. V jaké situaci budu v budoucnu je výsledkem mého rozhodnutí dnes,

  8. Dobrý den. Jsem prodejce z kamené prodejny elektro a můj názor je že firma neuvádí do předu značku protože někdo uslyší Herbalife, Amway atd… a řekne si:“ajéé“ a dá ruce pryč a nechce už nic dál slyšet to stejne mám na prodejně se značkama Hyundai nebo Gogen atd… a vím že kolikrat tyhle televize a td mohou vydržet víc než předražene Sony,Panasonic atd… ale prostě češi jsou takoví a dávají na rady kde co slyšely aniž by si cokoliv vyslechly proto si myslím že je lepší když se jim nejdřív řekne o co de a až pak see zajede na značky atd a pak už je to čistě na zákazníkovy jak se rozhodne.četl jsem hodně článku o herbalife protože ted se mi ta možnost taky naskytlaa a někdo to chválí někdo ne ale to je přestně to že každej jsme jinej každemu chutna něco jineho…. Jinak ještě bych chtěl dodat k těm vydajům vstupním že je to prostě podnikaní a už na střední se učilo že pokud chce člověk podnikat tak musí do toho něco vložit a kolik času a peněz do toho vloží záleží jen na něm nikdo do ničeho nikoho nenutí záleží na každem jak se rozhodne. A na závěr bych dodal nedejte na řeči lidí kolem zkuste si to a uvidíte vždyt praxe je lepší než jen teorie….

  9. Dobrý den.
    Zajímavý článek, bohužel ani po druhém přečtení jsem nepochopil co se v něm kritizuje.
    Jsou tu jisté zavádějící a nedotažené nuance, který článek davají do niží třídy typu „můj první dojem“.
    Dokonce přemýšlím, zda tento článek nebyl napsán jen pro přilákání pozornosti a možnosti zobrazení placené reklamy.

    1) Píšete, že stránky mluví o domácích pracech. Pod tímto označením si alespoň já představuji praní, žehlení, nebo mytí oken. Na stránkách se, ale nabízí práce z domova. Na první pohled to samý, na ten druhý markantní rozdíl.
    2) Píšete o podomním prodeji. To je přesně to co systém práce z domova odbourává, není potřeba chodit po bytech a nabízet produkty.
    3) Popisujete jak se má člověk bránit, ale nechápu čemu se bránit. Na stránkách se hledají jen vážní zájemci, každému ochotně (pokud má zájem) se vysvětlí co daná práce obnáší a co nabízí, pokud nemá člověk zájem, nepřesvědčujeme ho ..
    4) Píšete o mnohaletých aferách. Sám o žádných nevím (kromě těch, které šíří lidi podobnými články jako jsou tyto.) Ale rád se o konkrétních z nich dozvím.
    5) Stránky, o který mluvíte jsou jen jedna z mnoha pomůcek, pomáhají mezi jednotlivými distributori srovnat konkurence schopnost. Zapadají do propracovaného systému, který byl postaven nad MLM systémem Herbalife.

    Pokud chce čtenář mít nezávisý úsudek doporučuji ať vyhledá některou takouvoto stránku. Nezávisle vyplní dotazník a zjistí více o těchto „nebezpečných“ stránkách. Pokud nechcete hledat můžete jít na moje.

    1. Dobrý den,
      kritizuji to, že se jasně definované podnikání pod značkou Herbalife skrývá pod desítkami klamavých inzerátů typu „fitness poradce“, jako to činí s vědomím a s podporou centrály spolupracovníci Herbalife .
      V oblasti práce, podnikání, marketingu či MLM se pohybuji téměř dvacet let (takže rozhodně nejde o můj první dojem, jak se snažíte naznačit :-)), ale neznám jedinou solidní firmu v České republice, která by ve své inzerci takto podváděla potenciální spolupracovníky.
      To, že uvádíte, jak je zájemcům, kteří naletí na podvodné inzeráty později vše vysvětleno, jak to skutečně je, to není v silách tohoto neziskového serveru možno ověřit.
      Stejně tak to ovšem vy nemáte jako garantovanou a čímkoliv podloženou informaci, protože pochopitelně nemůžete ani zdaleka tušit, co tisíce spolupracovníků Herbalife novým zájemcům o spolupráci sdělují.

      1) O slovíčka bych se nehádal, zejména, když si lze snadno během pár sekund ověřit, že nemáte pravdu. Dáte-li si vyhledat frázi „domácí práce“, tak se samozřejmě vyhledají také inzeráty a prezentace utajených spolupracovníků Herbalife.
      2) Pokud má Herbalife novou strategii, jak přejít z podomního prodeje (v Česku stále více kritizovaného, a v některých městech už i zakazovaného) na práci z domu (tedy zejména přes Internet, a po telefonu), tak to nemohu než pochválit.
      3) Viz výše.
      4) Opět stačí použít hledání na Internetu, vybrat si pouze solidní a známá média, a najdete stovky (v Česku) a tisíce (celosvětově) problematických případů, které se týkají Herbalife, jejího MLM systému, podomního prodeje, apod.
      5) OK, princip je mi jasný, vadí mi jedině to cílené skrývání jakékoliv zmínky o tom, kdo za všemi těmi stránkami stránkami stojí – tedy Herbalife.

      Nikdy jsem neřekl, že firma Herbalife je nebezpečná, každou velkou, schopnou a ziskovou firmu nelze než obdivovat.
      Za nebezpečné považuji podvodné stránky a inzeráty, které se zdánlivě tváři jako něco naprosto jiného, než co se za nimi ve skutečnosti skrývá.
      Když si takovou klamavou reklamu dělá individuálně nějaký nezávislý spolupracovník, tak to chápu, protože je mi jasné, že si centrála nemůže uhlídat všechno.
      V tomto případě se však jedná o cílenou aktivitu ze strany centrály Herbalife, což považuji za zcela nepřijatelné.
      Nebo si snad dokážete představit kteroukoliv společnost, že bude inzerovat A, a poté bude zájemcům sdělovat, že se vlastně jedná o B?

      1. Děkuji za vysvětleni. Jestli to dobře chápu tak jde hlavně o to, že tam chybí slovo Herbalife a že se jedná o práci distributora (což není jen podomní prodejce, ale to tu nebudu vysvětlovat).

        Jen pro vysvětlení, nabírací systém má několik úrovní:
        1) Chceš podnikat ANO/NE
        2) Pokud ano, Jsi ochoten něco investovat (čas, počáteční kapitál) ANO/NE
        3) Chceš podnikat s námi, máme udělaný skvělý systém, nad MLM od Herbalife ANO/NE
        4) Pokud ano, skvělé, začneme tě školit, budeme věnovat svůj čas, úsilí i své peníze do toho abys byl úspěšný.

        Jak je asi patrné, krok 4 je hodně náročný pro člověka, který zaregistruje nového distributora, není možné se zabývat s každým, kdo by chtěl jen peníze a nebyl ochoten nic do toho vložit. Tímto způsobem zjišťujeme, zda má člověk opravdu zájem, po celou dobu je to nezávazné.

        TO NEJDULEZITEJSI Z PRISPEVKU:
        Tedy v prní řadě nehledáme lidi, kteří chtějí být distributory herbalife, ale lidi, které chtějí podnikat a jsou ochotni do toho podnikání opravdu jít. Teprve, když narazíme na člověka, který je ochoten do podnikání něco vložit (hlavně čas, energii a ochotu učit se), ptáme se ho jestli chce být distributorem Herbalife – asi je jasné proč to neděláme naopak.

        Na první pohled se to může zdát jako podvodná stránka. Mě příjde jako férová, jak pro potencionálního distributora tak pro pro člověka, který ho má zaučovat.

        Postup je u všech stejný, máme na to, též přesně definovaný systém (stejné jako stejné stránky, tak stejný systém), který funguje a nemáme tak důvod uvádět člověka v omyl.
        Kdokoli by to udělal by byl hloupý, protože z registrace nového člověka nemáme ani korunu, žádný zisk nemáme dokud daného člověka nenaučíme aby si sám vydělal, pak máme část zisku, který je ale mnohem menší nežli má sám daný člověk. Takže někoho klamat, by byla jen ztráta času a peněz. My naopak potřebujem lidi, kteří mají od zapojení do systému co nejvíce informací a mohou tak efektivně pracovat a zapojovat se do týmu.
        Pokud byste chtěl přeci jen o dané problematice vědět více, tak Vám mohu zdarma zapůjčit balíček (DVD a manuál), který posíláme potencionálním spolupracovníkům, kteří projevili zájem. Jak sám zjistíte, informace z tohoto DVD jdou jen těžko napsat na Web, ty se musí vyslechnout, v klidu.
        Napište mi na email Vaši adresu a pošlu Vám ho poštou, včetně obálky pro zaslání zpět.

        Vlatně bych Vám chtěl poděkovat, protože tímto webem odrazujete právě ty lidi, o které my nemáme zájem.

        Čistě pro zajímavost, by mě zajímal Váš názor na mé stránky, kde se toto snažím odstranit a informovat potencionální spolupracovníky více. http://www.stanSePodnikatelem.cz

        Ještě nakonec, pokud si projdete napříkald jobs.cz tak polovina inzerátů na nabídku práce bude klamavá a daného člověka klamou až do nástupu do práce…

        1. Děkuji vám za konstruktivní diskusi a konkrétní vyjádření k věci, to bohužel nebývá často k vidění.

          Co se týče vaší nabídky zápůjčky DVD Herbalife, tak jak jsem psal, MLM (a to nejen Herbalife) již mnoho let studuji, a několik mých známých je, nebo bylo distributory Herbalife, takze DVD jsem již měl možnost vidět.

          Jsem rád, že jste již pochopil principy našeho webu, tedy že nebrojíme proti solidním firmám, ani proti obchodním systémům, ale výhradně proti podvodům, a neetickému jednání (když už zákony nestačí, nebo ani nejsou).

          Pracoval jsem na manažerských pozicích v několika nadnárodních firmách (jedničky či dvojky na trhu ve svých segmentech), a u žádné jsem nikdy nezažil (a ani si nedokáži představit), že by jejich personální oddělení podalo inzerát na zaměstnaneckou pozici, který by byl klamavý.

      2. Požádal bych Vás ještě o konkrétní odkazy (stačí poslat do mailu), kde
        se píše o domácích pracech a jedná se o Herbalife.
        kde se na solidních meidích píše o problematických případech.
        Ačkoli dělám s internetem dost, nepodařilo se mi nalézt, aspoň ne tak jednoduše jak popisujete.

        Děkuji.

  10. Náhodou jsem před půl rokem narazil na práci z domu. Tato myšlenka mne zaujala. V rozhodovacím balíčku mi bylo řečeno, o co se jedná a že se jedná o produkty Herbalife. V té chvíli jsem si mohl vše rozmyslet a balíček vrátit. Řekl jsem si, že když mám pracovat z domu, mohu prodávat třeba zubní kartáčky na dobírku, tak proč ne Herbalife. Do zubních kartáčků se nikdo nenaváží, tak nevím proč zrovna do Herbalife. Většina z kritiků produkty ani neochutnala ani neviděla a pořád má nějaký problém. Já jsem spokojen, možná kdybych hned na začátku věděl, že se jedná o zdravou výživu, asi bych se do toho nepustil (jsem technický typ). Když někdo nechce pracovat z domu, ani být poradcem Herbalife, proč ztrácí čas diskutováním, ať se pustí do něčeho jiného. Jarda

  11. hledám usilovně práci a tak jsem nemohla pominout inzerci na práci v oblasti „WELLNESS“ a to hned v několika modifikacích, na mnoha místech v různých práci vahledávacích servrech – jako poradce přes Wellness, či jako práce z domova. Shlédla jsem i instruktážní video, které však nevypovídá, co konkrétně práce obnáší, pouze jak moc si lidé různých profesí a jak je tato práce snadná (napadlo mě, že to musí chtít celý národ, a kdo pak vyrobí třeba chleba…).Již jsem se do jednoho multilevlu dostala – metody jsou velmi podobné, neli stejné, a utvrzuji se v dojmu, že jde pouze o to aby vstupující spolupracovník dodal co nejvíc kontaktů na potencionální zákazníky z řad vlastní rodiny a známých, a poté jakýchkoliv kontaktů, takže v podstatě jde o podomní prodej nepo prodej po telefonu či internetu jinak. Jen nevím proč je totak dovedně utajováno, v prvním pokusu v MLM mi trvalo měsíc, než jsem zjistila že bez dodávání svých kontaktů nemohu dál spolupracovat. Někdo by to třeba rád dělal, ale já ne….Nepřipadá toto utajování fér…
    Proti MLM ani proti všem tímto způsobem nabízeným produktům nemám nic,
    jen si myslím, že spousta prácechtivých se v zoufalství do toho pustí a vlastně až po měsíci zjistí, že vlastně musí týdně získat x nových a pokud možno stálých zákazníků
    Mýlím se?
    Jana

    1. Dobrý den Jano,
      děkuji Vám za názor, bohužel se nemýlíte.

      Celosvětově úspěšná, a s poctivým úmyslem podnikající společnost Herbalife buď má v Česku až tak zkaženou pověst (částečně díky vlastním podvodným dealerům, částečně díky mnoha jiným, prvoplánově podvodným MLM společnostem), že prostě jinak, než takto “skrytě“ ani prodávat nemůže, nebo je to v horším případě záměrná strategie marketingového oddělení Herbalife …

    2. Paní, nemusíte mít strach. Naštěstí je mnoho lidí, kteří v podnikání vidí jenom problémy a tak pekařů bude dost.
      Pokud byste chtěla být obchodník a pracovat v MLM, je hledání nových klientů vaše práce. Co jinak byste chtěla dělat? Však nemusíte chodit po domech (někoho to baví), dejte si inzerát do novin.
      Jaroslav

    3. Výber lídí do MLM má několik fází:
      1) zjistit zda má vůbec člověk zájem dělat z domova (webové stránky)
      2) představit možnosti a zjistit jestli to je to co člověk vůbec chce (zde se již jasně mluví o Herbalife) – videoprezentace
      3) seznámit ho, co proto musí udělat.
      4) zaškolit a všechno vysětlit

      první dva kroky za nás dělá systém, třetí krok již děláme my. 4 krok děláme opět my, ale máme proto velkou podporu systému a celého týmu, vše je předpřipraveno proto rovnou začít pracovat.
      Není třeba získat každý týden X nových klientů, pokud máte 20 klientů a pečlivě se o ně staráte (ne že jim jen něco prodáte a papá) stačí Vám to na pěkný přivýdělek (15-20 tisíc) (už to se říká ve video prezentaci).
      Ano z počátku se pracuje s rodinou a okolím, ale jen abychom je požádali o pomoc a zpětnou vazbu – aby nám pomohli vyladit komunikaci s potencionálním klientem.
      Hodně lidí má, ale ten problém, že si myslí, že mu sám z ničeho nic spadne do klína klient, který od něho bude chtít koupit … To se neděje (apoň ne většinou), jde o trh a podnikání – klienta musíte přilákat a pak se o něj starat. Jinými slovy je nutno PRACOVAT -a pracovat bez šéfa, který nad vámi bude stát – máte jen svého sponzora, který vám říká co můžete dělat ne co musíte.
      A ruku na srdce. Vstanete ráno v sobotu stejně jako v pracovní den? Vstanete, když víte že nemusíte jít do práce? To že děláme každý den v práci 8 hodin je normální, ale pokud bychom měli v kuse dělat doma 4 hodiny tak nám to přijde jako podvod.
      Každý z nás už někdy naletěl a tak podvod hledáme za vším.

      Další otázka je co uděláte, pokud Vám to ze začátku nejde – vzdáte to, nebo se budete učit z chyb a zdokonalovat se? Ty možnosti jsou tu pro všechny stejné, tak jak to, že někomu to jde a někomu ne? Položte si otázku, co dělám špatně, co bych mohla dělat lépe, můžete se tu učit od lidí, kteří v tom jsou úspěšný, stačí jen vydržet.

      Pokud půjdete do autoškoly a na první křižovatce Vám chcípne motor co uděláte? Vzdáte to a pujdete napsat na fórum jaký je to podvod, že Vám slibovali, že Vás naučí řídit a přitom to nejezdí a ještě si nechali zaplatit předem?

      Já osobně jsem do toho šel, abych pracoval z domova a bylo mi jedno zda budu prodávat tkaničky do bot, čepy do trolejbusů a nebo Herbalife. Nakonec jsem rád, že to je Herbalife, protože ten použiju i pro svou vlastní potřebu.

  12. nic proti výrobkům herbalife, jsou kvalitní, ale zase žádný zázrak, mám osobní zkušenosti. nic proti multilevelu. ale proč tady pořád ti prodejci herbalifu nechtějí pochopit, že nám vadí to lhaní a zamlžování. inzeráty jsou podvodné – píšou práce na doma, pošleme vám návod. proč nepřiznáte že prodáváte herbalife? protože by se vám nikdo neozval. jste podrazáci. proč neřeknete lidem před zakoupením registrace za 3000kč, že tzv. pozice supervizora, kdy snad můžetet vydělávat více, znamená koupit si zboží za více než 100.000,- kč? proč lžete? a pak každý měsíc kupovat za další tisíce abyste dostali body a tedy provize? nedivím se že herb. má tak špatnou pověst v čr, jste lháři a ani nejlepší výrobky vás nezachrání.

    1. Ona je tu základní otázka, chcete nechcete.
      Pokud půjdete na Vysokou školu (třeba ČVUT), také je budete obviňovat, že Vám u dne otevřených dveří neřekli z čeho se bude skládat státnice, že se budete muset učit věci, které v životě nepoužijete, že v prváku vyhazují 2/3 studentů a v termínu dokončí jen 1/8. Že se budete muset učit matemtatiku v sedmi semestrech. Že po dvou letech je souborná zkouška na kterou máte jen dva pokusy.
      Otázka není zda Vám něco zatajili nebo neřekli, ale otázka je zda chcete mít titul.
      Otázka je chcete pracovat z domova? Tady je to možné.
      Chcete prodávat Herbalife – na začátku budete mít maloobchodní zisk dost velký aniž byste si musel kupovat jediný výrobek. Provizi můžete mít větší, když si koupíte výrobký za více jak 100 000. Ale nemusíte. Můžete – nemusíte.
      Na výšce taky můžete mít červený diplon a stipendium, když budete mít lepší známky, ale nemusíte. Je to jen na Vás. Ta možnost tu je.

      Chcete-li hledat důvody proč něco neudělat tak jich vždy najdete spoustu, ale pak nikdy nic neuděláte. Zkuste hledat způsoby jak ano, nežli důvody proč ne. Bude se Vám lépe dařit (v čemkoli)

  13. Dobrý den,
    tiež sa pridám do diskuze.Včera som bola na “analýze tela“ informovala som sa o čom to je a ako to prebieha u kamarátky.Nakoniec som tam prišla a videla značku herbalife 🙂 tak mi to došlo. Pani ma zmerala na stroji Tanita-ok. dobré s tým som počítala ale podľa toho čo mi hovorila kamarátka som teda počítala s tým,že mi pani povie kde je problém a prečo nehubnem keď sa snažím a pri akej frekvenci mi telo začne spalovať tuky.Aspoň kamoška na tom bola.A ešte jej poradili aby upravila jídelníček.A mne? Máte vnútorný tuk,ktorý cvičeným nezhodíte, žiadna reč o frekvenci atď.Ano mám zmeniť jídelníček mám piť koktejl a čaje a vitamíny od herbalife.Zaujímavé je že pani sa ani nepýtala ako často jem sladké a tak. A pozor novinka o ktorej som nevedela, mléko vraj odvápnuje :))) výsledný efekt : mám do toho investovať na začiatok 2200kč som na materskej tak si to asi viete predstaviť že to do toho investovať nebudem a hlavne min.3mes.to musím vraj uživať aby sa nedostavil jojo efekt. A ešte sa pani zdalo že mám malý pitný režim 2l.denne tak ho mám doplniť ich čajom za 890kč. Ja myslím že voda z kohutiku bude lacnejšia :))

    1. A taky Vám jistě řekla, že pokud během měsíce nebudete z jakéhokoli důvodu spokojena, že Vám vrátí všechny peníze.
      Tepovou frekvenci si dokážete vypočítat sama, na to nemusíte chodit k poradci (220-vek)x0,7.
      Mléko obsahuje kromě vápníku dost fosforu a pokud je fosforu více, než je potřeba tak pro jeho neutralizaci je potřebný vápník a ten se pak bere převážně z kostí – ano mléko odvápňuje. Mléko se nedoporučuje například při artrozé.
      Můžete pít vodu, můžete jíst i suchý chleba – to je opravdu levnějši. ale pokud chcete získat potřebné živiny, vitamíny a bílkoviny a pročistit si i tělo tak prostě budete muset platit více. Je to jen na Vás.
      Takže si rozmyslete co chcete. Herbalife můžete zkusit a případně ho po několika dnech vrátit. Určitě něco jíte takže je otázka kolik si musíte připlatit aby to mohl být Herbalife. Pokud s tím nebudete spokojena tak jste měla měsíc jídlo zadarmo.

  14. Tak to tu čtu a jsem nucena taky přinést trošku do mlýna, článek na mém webu jsou zkušenosti jací lidé tam pracují a oč tam jde.

    1. Děkuji Vám za info, ale na tom Vašem blogu se toho bohužel přes ten obrázek na pozadí moc přečíst nedá, takže jestli chcete, můžete to klidně vložit celé sem do komentáře, i s odkazem na Váš blog.

  15. Už to tady někdo psal a po shlédnutí toho videa se k tomu musím přidat. Proč většina těch lidí opravdu nevypadá na to, že vydělávají tak zázračné částky, o kterých mluví. A proč, přes všechny ty velký výdělky, vypadají jejich webové stránky, které se snaží nalákat, tak lacině? 😀

    Tady opravdu něco nesedí už od pohledu.

    Děkuji tomuto webu, který dokázal přesně pojmenvat, co je tato práce z domu zač.

    1. Díky za postřehy, kdyby se každý napřed aspoň takto zamyslel, než si cokoliv objedná, neměli by za chvíli podvodníci co na práci :-).

  16. Dobrý den,
    ráda bych se s vámi rovněž podělila o svou zkušenost.
    Loni jsem narazila na nabídku práce- zájemci si mohli vybrat z několika možností: kosmetika- ošetření pleti kosmetickými přistroji v salóně, výživové poradenství, sportovní výživa. S tím, že zajišťují kompletí zaškolení a po absolvování studia a složení zkoušky člověk obdrží certifikát. Zaujal mne přivýdělek v kosmetickém salóně. Odpověděla jsem na inzerát a ozvala se mi slečna, abych přišla na pohovor. Sešlo se nás tam asi 10, slečna nám povídala o závratných výdělcích, zajištěné klientele, o HB nepadlo ani slovo, nakonec jsme vyplnili krátký a o ničem nevypovídající dotazníček na 1/2 stránky a hurá domů. Paní mi pak kolem 9. hodiny večer poslala SMS, že jsem prošla 1. kolem a abych za pár dní přišla na 2. pohovor. přišla jsem, paní opět povídala takovou tu omáčku okolo, jak si člověk vydělá za 1 ošetření 1400,- Kč atd., že po absolvování rekvalifikace a složení zkoušky obdržím certifikát a ním pak půjdu na živnostenský úřad, na základě čehož mi vystaví Žl a budu moci pracovat. Nebo že mne zaměstnají oni- na HPP nebo VPP. Pak se mě zeptala, zda znám Herbalife, já na to, že už jsem o tom slyšela. Tak jsem začala být ostražitější a zeptala se, jak je to s těmi klienty, žjestli to není náhodou tak, že si zaměstnanci sami hledají zákazníky. Ona, ať se nebojím, že mají stálou klientelu, že rozhodně nebudu nikde nikoho nahánět, že se budu starat jen o kosmetiku a tak dále. Měla jsem ještě několik konkrétních otázek, všechno mi totiž znělo jako pohádka, příliš neuvěřitelně a několikrát jsem se ještě slečny zeptala, jak je to s těmi klienty, jestli opravdu nebudu nikde nikoho odchytávat a jestli se opravdu budu starat jen o ošetřování pleti a zbytek je na nich. ona, že ano. Na závěr na mne ale vybalila, že pokud budu chtít pracovat u nich, musím mít licenci, kterou mi samozřejmě obstará, ale že musím zaplatit 2900,- Kč a že k tomu navíc dostanu produkty na vyzkoušení. Řekla jsem si, že ty peníze obětuji, že se alespoň naučím něco nového a že čas, který někdy mám navíc, vyplním také prací navíc. 2. den jsem přišla na školení- před tím jsem měla schůzku se slečnou, která mě přijímala na pohovor a vysolila jsem bezmála 3000,- Kč. paragon mi prý vystaví a dá po školení- podotýkám, že nakonec jsem z ní doklad o zaplacení páčila 2 měsíce! Slečna mi dala také 3 produkty na vyzkoušení. Pak jsem šla na školení- jaké bylo mé překvapení, že školení již bylo rozjeté někde v polovině a nejen to, ale nebyla to žádná rekvalifikace na kosmetičku, ale školení na výživového poradce. Po školení mi jiná paní od Hb vysvětlila, že musím projít tímto školením a že školení na kosmetičku bude probíhat až za několik týdnů. Řekla jsem si, dobrá, tak se naučím ještě něco navíc, že se mi to neztratí, na zdravou životosprávu dbám, tak jsem čekala, že mi toalespoň rozšíří obzory. Jenomže to, co tam tzv. školitelé předváděli, byla katastrofa a brát vážně jejich rady, mohl by mít člověk i vážné zdravotníé problémy. Například při probírání čaje, který obsahoval nezanedbatelné % kofeinu jsme se učili, že jej mohou i lidé s vysokým krevním tlakem a že pomocí tohoto čaje se jim tlak sníží. přišlo mi to zvláštní a tak jsem se ptala, jak to, že kofein tlak přece zvyšuje a ne snižuje. Školitelky začaly nesmysly a nakonec to utly tím, že se ve všem moc hrabu. To je jen jeden z příkladů. Podobných perel ze školitelů padalo každý den hodně, takže jsem kladla otázky. Často vůbec ani nevěděli, co mi mají odpovědět, takže mě sdělili, že nad vším moc přemýšlím, ať jen poslouchám a neztrácím čas a energii otázkami a koumáním nad tím vším. Pak, vždycky, když už jsem řekla, že se chci na něco zeptat, zavládl v místnosti šum, školitelé i zfanatizovaní žáci hučeli, že zase přerušuji výklad a budu se zase na něco ptát, nebo mít komentáře a připomínky. Mezi tím vyplouvalo na povrch, že klienty si musí každý člověk hledat sám, lidé od HB si vždy povídali, jak u metra odchytávali lidi a nebo jak obvolávali nemocnice s nabídkami spolupráce. A že s těmi výdělky je to také jinak, že konzultaci návštěvu klient neplatí 1400,- Kč, ale 290,- Kč )no, při tom, co jim tam nabájí, tak takové rady ani zadarmo!) Ptala jsem se své tzv. sponzorky, co to má být, že při pohovoru mi slečna říkala něco jiného a ona na to, že neví, co mi říkala, ale že každý si musí lidi najít sám. A že tady nikdo není jako zaměstnanec, ale musí si založit živnost a pak na sebe vydělávat jako podnikatel. Doma jsem pak o všem přemýšlela a uvědomovala jsem si, že mi celou dobu náborářka lhala a teď vše vyplouvá na povrch. Další den jsem uprostřed školení měla opět dotaz a zase mě odbyli. Potom tam jedna paní měla konflikt s jednou školitelkou, protože ta se do ní obula a začala do ní rýpat. to se mi nelíbilo, tak jsem se té paní zastala. A navrch jsem řekla vše, co si myslím. Školitel mi sdělil, že to se mnou nebudou rozebírat, že nebudeme ztrácet čas a že pokračujeme dál. nechtěla jsem se nechat odbýt, chtěla jsem dopovídat vše a chtěla jsem vysvětlení, proč lidem lžou, viz. nábor + příklady on, že honem honem, není čas. tak jsem jim vynadala, proč tedy každý den 1/2 až 1 hodinu vždycky povídáme úplně o ničem a místo toho se neučíme, když nás tedy tak tlačí čas. systém totiž byl, že vždycky ráno, když jsme se sešli, muselo se povídat, co jsme ten den dělali. takže tam lidé rozebírali, jak prali prádlo, jak šli do hospody atd., takové ty kecy o ničem a přitom se snažili být školitelé- dealeři neustále usměvaví, pozitivní, typičtí tzv. Sluníčkoví lidé. Ale jakmile někdo projevil svůj názor, neřku-li nesouhlas, úsměvy rázem zmizely a zavládla dost hustá atmosféra. nepřátelská. Přetvářka a faleš. Školitelé si pak stěžovali mé sponzorce a ta mi večer naštvaně volala, co jsem prováděla. 2. den jsem musela na „kobereček“. Abych se dobrala konce. Dochodila jsem tu jejich komedii do konce, stáhla jsem se do sebe a už se raději neprojevovala. Zkoušku jsem úspěšně složila, ale certifikát jsem nedostala. Proč? Jaksi mi zapomněli sdělit, že k tomu, abych dostala certifikát, nestačí jen zkouška, ale musím mít 30 kontaktů na lidi- své zákazníky, musím pěti lidem udělat konzultaci a prodat produkty (a jak asi, když není ŽL, na černo?), k tomu projít několika dalšími jejich dny klientů, které jsou 1x do měsíce + několik celodenních školení. Což je dalších cca 6 měsíců- přinejlepším. A jak to provést, když vás nezaměstnají a certifikát nemáte? Jinak, když to shrnu, žádné školení výživového poradce to nebylo, byly to jen naučené fráze, jak dotlačit klienta k tomu, aby nakoupit jejich produkty. Žádné sestavování jídelníčků, doporučení, rady, vhodné a nevhodné potraviny, nic z toho… jen a pouze kup, kup, kup! Přejdu k dalšímu vývoji- cca 2 týdny po zkoušce otevřeli kurz na kosmetičku. nejednalo se opět o kurz kosmetičky, ale o to, jak lidi dotlačit ke koupi jejich produktů. Školení spočívalo v tom, že jste se naučili postup, co říkat od začátku do konce a u toho ošetříte jen 1/2 tváře! prý pro porovnání. a nakonec zase- kupte, kupte, kupte. přitom v inzerátu se uvádělo, že budeme ošetřovat lidi s přístroji, to tam bylo prezentováno jako hlavní základ práce. Vlastní obsluhu všech 6ti přístrojů byl probrán za 15 minut letem světem a ani jsme si nemohli práci s přistroji vyzkoušet a prohlédnout. prý ať se podíváme na internet. Takže ani absolvování této „rekvalifikace“ mi nic nedalo. Zkoušky jsem ani nedělala, abych mohla udělat zkoušku, musela bych si nakoupit produkty, které bych při zkoušení (a následně i v praxi na klientkách) používala a to by mne vyšlo kolem 10.000,- Kč! Ještě další zkušenost, museli jsme povinně užívat jejich přípravky- řekla jsem si, že je vyzkouším, když je tak vychvalují a mají prý dobré výsledky. Ale problém byl ten, že vždy, když jsem přípravky užívala, měla jsem silné bolestli v levém podžebří, které se s délkou užívání zhoršovaly. Navíc jsem měla k tomu i „chlupatý“, jakoby oplesnivělý jazyk. A navzdory tomu, co prezentovali, „honila mě pořád mlsná“. Což běžně nemívám. když jsem se ptala na bolesti a olezlý jazyk sponzorky a dalších dealerů, nikdy mi neodpověděli, vždy se nějak vykroutili. Když jsem produkty neužívala, problémy přestaly. Pak jsem vždy zase zkusila produkty užívat a problémy se vrátily. Skončilo to tak, že jeden večer jsem měla už tak silné bolesti, že jsem nemohla ani spát. nemohla jsem se bolestí pořádně ani nadechnout. takže další den mi došla trpělivost a slavný herbalife letěl do koše a od té doby mám pokoj. A úplně nakonec- sešla jsem se se slečnou, která mě nabírala a sponzorkou. Řekla jsem jim, že se cítím podvedená a obelhaná, že mi při náboru lhala. Obě se vymlouvaly, že to není pravda, že je to jen nedorozumění a že jsem to asi vše špatně pochopila. Takže to je zajímavé, tak velká míra nedorozumění, v takovém hojném počtu a zrovna v zásadních věcech, tohle se mi s nikým nestalo, hlavně, že zrovna u herbalife ano a to vlastně u všeho. A ráda bych dodala, že na můj dotaz, proč nejsou schopni ani přiznat, že jsou to distributoři Hb a proč to lidetají a neříkají hned při 1. kole náboru a hlavně klientům, kteří vlastně mnohdy očekávají něco jiného, tak jsem zase byla za nejbětšího hlupáka já. Asi ano, jsem hlupák, protože vydělávat takovým způsobem, obelháváním lidí, stydět se přitom za to, co dělám a pro jakou společnost bych pracovala, jaké pseudorady bych lidem dávala, to není nic pro mne. Svědomí by mi nedalo a takové špinavé peníze by mne jen trápily. A na konec- společnost, která mne nabírala, byla Life Style. Ale jak jsem se pak dověděla, prý už Life Style nebyli už 1 rok, přitom to ale všichni na vizitkách nosili a tak se prezentovali i na internetu. Sídlí v Perucké ulici 7 v Praze, teď se budou stěhovat někam na Prahu 4.
    Píši to sem jako varování pro uchazeče o zaměstnání a nebo pro klienty. Ušetříte si tím čas i peníze. Ale pokud mi nevěříte a chcete se přesvěčit sami, můžete. Já bych do toho znova nešla, byl to velký omyl!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..